فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی محیطی گیاهی
پیاپی 41 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • قاسم علی پاراد، مسعود طبری کوچکسرایی، علی خدادوست، سید احسان ساداتی، نبی عزیزی صفحات 1-12
    هدف این تحقیق بررسی پاسخ های فیزیولوژیکی و موفولوژیکی نهال های دو ساله ون (Fraxinus excelsior L.) به شرایط غرقابی بود. بدین منظور نهال های ون در طرحی کاملا تصادفی به مدت 102 روز تحت تاثیر تیمار غرقابی دائم، غرقاب موقت (غرقاب به مدت 60 روز و به دنبال آن 42 روز زهکشی) و شاهد قرار گرفتند. نتایج نشان داد در پایان دوره، اگرچه کلیه نهال ها در هر سه شرایط آزمایش زنده ماندند اما در محیط های غرقابی، کاهش تدریجی هدایت روزنه ای، تعرق و نرخ فتوسنتز در طول تنش مشاهده شد. این در حالی است که پس از حذف عامل تنش (شرایط غرقاب موقت) ، نهال ها توانستند تا حد زیادی فعالیت های فیزیولوژیکی خود را احیا کنند. رویش قطری نهال ها در تیمار غرقابی موقت افزایش یافت اما مقادیر رویش ارتفاعی، طول ریشه، سطح برگ و وزن خشک اندام های مختلف نهال ها در هر دو محیط غرقابی روند نزولی را طی نمود. به طورکلی، می توان اظهار داشت که نهال های دوساله ون پاسخ مناسبی نسبت به تنش غرقابی تا روز 60ام داده و بعد از 42 روز زهکشی، مشخصه های فیزیولوژیکی آنها بازیابی شد. از این تحقیق می توان استنتاج کرد که در شمال کشور، در مناطقی که در معرض سیلاب های دوره ای قرار دارند بتوان از نهال ون با اهداف احیاء اراضی و تولید چوب استفاده کرد.
    کلیدواژگان: احیای اراضی، رویش قطری، صفات مورفولوژیکی، غرقابی موقت، نرخ فتوسنتز
  • آذین غفاری زاده، سید منصور سیدنژاد، عبدالعلی گیلانی صفحات 13-25
    این تحقیق به منظور ارزیابی اثر افشانه برگی عصاره آبی جلبک قهوه ای (Nizamuddinia zanardinii) در سطوح مختلف نیتروژن بر برخی صفات فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و عملکرد گندم رقم چمران2 انجام شد. تحقیق به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در پنج سطح عصاره آبی جلبک قهوه ای (صفر، 5، 10، 15 و 20 درصد) و سه سطح نیتروژن (0، 5/34 و 69 کیلوگرم در هکتار) به اجرا درآمد. میزان سطح برگ، محتوای رنگدانه های فتوسنتزی، کربوهیدرات محلول، پروتئین و پرولین در مرحله گیاهچه ای و ارتفاع بوته، طول سنبله و شاخص برداشت کل گیاه در مرحله رسیدگی کامل سنجش شد. نتایج نشان داد کاربرد عصاره جلبک قهوه ای منجر به افزایش معنی دار در میزان صفات رشد مورد بررسی نسبت به شاهد شد. غلظت 10 درصد عصاره جلیک قهوه ای به همراه 5/34 کیلوگرم در هکتار نیتروژن بیشترین میزان سطح برگ، محتوای رنگدانه های فتوسنتزی، کربوهیدرات، پروتئین، ارتفاع بوته، طول سنبله و شاخص برداشت کل را حاصل کرد. بیشترین میزان پرولین در غلظت 20 درصد عصاره جلبک قهوه ای مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده استفاده از غلظت 10 درصد عصاره جلبک قهوه ای به همراه 5/34 کیلوگرم در هکتار نیتروژن موجب حصول حداکثر کیفیت و عملکرد گندم شد.
    کلیدواژگان: افشانه برگی، رشد سطح برگ، عصاره جلبک قهوه ای، عملکرد گندم، نیتروژن
  • نصرت الله عباسی، جلال جلیلیان، محمدجواد زارع صفحات 26-40
    امروزه یکی از بزرگترین نگرانی های زراعت در مناطق خشک افزایش وسعت و میزان شوری اراضی کشاورزی است. در آزمایش مزرعه ای دوساله تاثیر کاربرد باکتری جنسAzospirillum در تلقیح به تنهایی و نیز در مخلوط با باکتری های حل کننده فسفات بر کاهش تنش شوری بر گیاه ماش تحت شرایط مزرعه مورد بررسی قرار گرفت. طرح آزمایشی فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بود. عامل های اصلی شامل تیمارهای کاربرد سویه های مختلف Azospirillu، باکتری های حل کننده فسفات (Bacillus megaterium) در تلقیح جداگانه و توامان با یکدیگر و نیز عدم تلقیح به عنوان شاهد و اعمال شوری آب آبیاری در دو سطح عدم اعمال شوری و شوری آب آبیاری به میزان 12 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج نهایی تجزیه مرکب اثر اعمال شوری و نیز کاربرد کودهای زیستی نشان دهنده تاثیر معنی دار آنها بر عملکرد دانه ماش بود. شوری موجب کاهش 88 درصدی عملکرد نهایی دانه ماش گردید. تحت شوری و عدم شوری، بالاترین عملکرد دانه، تعداد دانه و وزن دانه را گیاهانی داشتند که بذر آنها با باکتری Azospirillu به تنهایی تلقیح گردیده بودند. کمترین محتوای سدیم و پتاسیم و بالاترین محتوای فسفر دانه را گیاهان تلقیح شده با باکتری Azospirillu داشتند. تلقیح دوگانه Azospirillu با Bacillus megaterium منجر به افزایش سودمندی باکتری Azospirillu در بهبود رشد گیاه ماش تحت هر دو شرایط شوری و غیر شوری نگردید. نتایج کلی این آزمایش نشان دهنده قابلیت به کارگیری Azospirillu در زراعت تحت شوری ماش بود هر چند تلفیق آن با باکتری Bacillus megaterium منجر به سودمندی بیشتری در این خصوص نگردید.
    کلیدواژگان: جذب عناصر، شوری، عملکرد، کود زیستی، ماش
  • صدیقه چورلی، سارا خراسانی نژاد، خدایار همتی، بهاره کاشفی صفحات 41-52
    چای کوهی یکی از گونه های دارویی جنس Stachysو تیره نعناع با خواص درمانی متعدد می باشد که در مناطق مختلف ایران رویش دارد. جهت بررسی خصوصیات مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی این گیاه تحقیقی بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار از چهار رویشگاه در استان های سمنان، خراسان شمالی و رضوی در سال 1393 صورت پذیرفت. سپس در زمان گلدهی اقدام به ثبت خصوصیات مورفولوژیکی از قبیل ارتفاع در زمان گلدهی، وزن تر و خشک ریشه و ساقه، طول ریشه، تعداد گل در گل آذین، نسبت گل های باز به کل گل ها، تعداد برگ روی ساقه، سطح برگ و مقدار کلروفیل گردید. همچنین درصد و عملکرد اسانس، مقدار فنل کل، محتوای فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی تعیین شد. با بررسی نتایج مشخص شد خصوصیات مورفولوژیکی گیاه مورد مطالعه در رویشگاه های مختلف اختلاف معنی دار نداشت در حالی که در مورد میزان اسانس در سطح یک درصد اختلاف معنی دار مشاهده شد. در بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی، رویشگاه شاهرود بیشترین میزان فنل کل و مشهد بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را دارا بود. همچنین بالاترین میزان فنل کل و محتوی فلاونوئیدی در برگ و بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را گل داشت. همچنین بیشترین عملکرد و درصد اسانس مربوط به رویشگاه مشهد مشاهده شد که می توان بیان نمود با کاهش ارتفاع و بارندگی، میزان اسانس تولید شده در گیاه چای کوهی افزایش یافت.
    کلیدواژگان: اسانس، آنتی اکسیدان، چای کوهی، رویشگاه، محتوی فلاونوئیدی، فنل کل
  • محمد میرزاخانی، مرجان قنبری کاشان، سید امیرفرید هاشمی صفحات 53-64
    جهت بررسی پاسخ کارایی فیزیولوژیک نیتروژن گلرنگ رقم محلی اصفهان به مصرف کودهای دامی و شیمیایی این تحقیق در سال 1392 در شهرستان کاشان به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمار کاربرد ترکیبی کودهای شیمیایی نیتروژن و فسفر در چهار سطح شامل: عدم کاربرد کود های شیمیایی (شاهد) ، کاربرد 25 کیلوگرم در هکتار فسفر کیلوگرم در هکتار نیتروژن، کاربرد 50 کیلوگرم در هکتار فسفر 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن، کاربرد 75 کیلوگرم در هکتار فسفر 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و تیمار مصرف کود دامی در سه سطح شامل: عدم کاربرد کود دامی (شاهد) ، مصرف 20 تن در هکتار کود دامی و مصرف 40 تن در هکتار کود دامی بود. تحت تیمارهای ذکر شده صفاتی مانند ارتفاع ساقه، تعداد غوزه در متر مربع، شاخص برداشت بوته، وزن غوزه به همراه دانه، عملکرد روغن و پروتئین، درصد فسفر، مقدار نیتروژن جذب شده، بازیافت ظاهری نیتروژن، کارایی فیزیولوژیک نیتروژن و کارایی مصرف فسفر مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر متقابل تیمار مصرف ترکیبی کودهای شیمیایی نیتروزن و فسفر و کود دامی بر صفات عملکرد روغن، وزن غوزه ها، عملکرد پروتئین، درصد فسفر دانه، مقدار نیتروژن جذب شده، بازیافت ظاهری نیتروژن، کارایی فیزیولوژیک نیتروژن و کارایی مصرف فسفر معنی دار بود. به طوری که بیشترین و کمترین عملکرد روغن به ترتیب مربوط به تیمار (کاربرد 75 کیلوگرم در هکتار فسفر 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص 20 تن در هکتار کود دامی) و تیمار (عدم مصرف کودهای شیمیایی نیتروزن و فسفر عدم مصرف کود دامی) بود.
    کلیدواژگان: عملکرد روغن، کارایی فیزیولوژیک نیتروژن، کاربرد فسفر، کود دامی
  • فاطمه نورکی، مجتبی علوی فاضل، احمد نادری، ابراهیم پناهپور، شهرام لک صفحات 65-76
    به منظور بررسی تاثیر باکتری های حل کننده فسفات در ترکیب با کود شیمیایی فسفره بر عملکرد هیبریدهای ذرت دانه ای آزمایشی در شمال استان خوزستان در تابستان سال های 1393-1392 به روش کرت های دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. تلفیق کود شیمیایی و زیستی به عنوان تیمار اصلی در چهار سطح (100درصد کود شیمیایی به تنهایی 25، 50 و 75 درصد تلفیق کود شیمیایی با 100 درصد کود زیستی) در کرت های اصلی، هبیریدهای ذرت دانه ای با سه سطح (سینگل کراس 704، مبین و کارون) در کرت های فرعی قرار داده شدند. در این تحقیق تلفیق کود شیمیایی با کود زیستی برعملکرد بیولوژیکی در سطح احتمال 5 درصد معنی دار و بقیه صفات غیر معنی دار گردید. همچنین نوع هیبرید مورد آزمایش نیز دارای تفاوت معنی داری در عملکرد و اجزای عملکرد بود ولی بر شاخص برداشت اثر غیرمعنی داری بر جای گذاشت. بیشترین عملکرد دانه با مقدار 12875 کیلوگرم در هکتار متعلق به سینگل کراس 704 با تلفیق 25 درصد تلفیق کود شیمیایی و زیستی و کمترین مقدار نیز با 10215 کیلوگرم در هکتار به هیبرید مبین با 25 درصد تلفیق کود شیمیایی و زیستی تعلق داشت. با توجه به نتایج حاصله به نظر می رسد که تلفیق کود شیمیایی با کود زیستی توانست سبب افزایش عملکرد در هیبریدهای سینگل کراس 704 و کارون شود و هیبرید مبین از قابلیت کودپذیری پایین تری برخوردار بود.
    کلیدواژگان: باکتری های حل کننده فسفات، کود شیمیایی فسفره، عملکرد دانه، هیبرید ذرت، کشاورزی پایدار
  • مجید شریفی راد، غلامعلی حشمتی، محمد باقر باقریه نجار صفحات 77-88
    در مطالعه حاضر به بررسی تغییرات ذخایر کربوهیدرات محلول در گونه های Halocnemum strobilaceum و Halostachys caspica در شدت های برداشت مختلف (صفر، 25، 50 و 75 درصد) و مراحل مختلف رشد فنولوژیکی (رشد رویشی، گلدهی و بذردهی) در اندام های هوایی (ساقه) و زیرزمینی (ریشه) پرداخته شد. براساس نتایج بدست آمده اثر تیمارهای شدت برداشت بر مقدار ذخایر کربوهیدرات محلول در هر دو گونه معنی دار بود. در هر دو گونه شاهد بیش ترین مقدار کربوهیدرات را دارا بود و با افزایش شدت برداشت به طور معنی داری از مقدار ذخایر کربوهیدرات محلول کاسته شد. لذا با توجه به اثرات منفی سطوح برداشت 50 و 75 درصد بر مقدار ذخایر کربوهیدرات گونه ها، سطح برداشت 25 درصد را می توان به عنوان سطح برداشت مجاز گونه ها در نظر گرفت. همچنین نتایج نشان داد اثر مرحله رویشی و نوع اندام گیاه بر مقدار ذخایر کربوهیدرات محلول دو گونه معنی دار بود. طبق نتایج بدست آمده گونه های مورد مطالعه از نظر میزان کل ذخایر کربوهیدرات محلول (اندام هوایی ریشه) تفاوت معنی داری با هم داشتند. در هر دو گونه با پیشرفت مراحل رشد، میزان کل ذخایر کربوهیدرات های محلول به طور معنی داری افزایش نشان داد. بنابراین می توان مرحله بذردهی را بهترین زمان چرای دام در گونه های مورد مطالعه در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: شدت های برداشت، کربوهیدرات های محلول، مدیریت مراتع، مراحل فنولوژیکی Halocnemum strobilaceum، Halostachys caspica
  • شادمان شکروی، الهه کیایی، افسانه پاکزاد، حمیده سادات امیرلطیفی صفحات 89-102
    مسئله رفع شوری ناشی از استخراج نفت در دهه اخیر یکی از عمده ترین مسائل زیست محیطی کشور می باشد. روش های زیستی در مناطق آلوده به نفت می توانند از کارامدترین روش ها محسوب گردند. هدف این مطالعه بررسی توان کاهش شوری توسط سیانوباکتری جدا شده از مناطق آلوده نفتی بود. سیانوباکتری Anabaena sp. FS 76 از مناطق نفتی جنوب کشور (استان خوزستان) جمع آوری شد و در شرایط آزمایشگاهی از نظر خوگیری توام به شوری و نور محدود افراطی، از نظر اکوفیزیولوژیک مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای شوری شامل محیط فاقد شوری و محیط کشت BG011 واجد کلرید سدیم با مقادیر مختلف (25/0، 5/0 ، 75/0و 1 درصد) در نظر گرفته شد. سنجش ها شامل بررسی بقا و رشد، رنگیزه ها (فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین، فیکواریترین) ، قند و پروتئین بود. نتایج نشان داد که بیشینه نرخ رشد در شوری 1 درصد بود. شوری تا حد 1 درصد نه تنها سبب کاهش محتوای قند و پروتئین کل نشد بلکه به طور معنی داری آن را افزایش داد. طیف های جذبی در تنش توام شوری و نور محدود افراطی، وجود سیستم میله ای و مرکزی فیکوبیلی زوم را تایید نمود. در این تحقیق مشخص شد قابلیت تعدیل شوری در این سیانوباکتری در شرایط طبیعی وجود دارد. این قابلیت در شوری های بالا به خصوص 1 درصد به بالاترین حد رسید. نتایج این تحقیق نشان داد نمونه از نظر فیزیولوژی محیطی و بیوتکنولوژی نمونه ای توانمند و قابل توجه جهت بررسی های آتی می باشد.
    کلیدواژگان: آنابنا، اکوفیزیولوژی محیطی، تعدیل شوری، سیانوباکتری، نفت
|
  • Ghasem Ali Parad, Masood Tabari Kochaksaraeai, Ali Khodadost, Sid Ehsan Sadati, Nabi Azizi Pages 1-12
    The aim of this study was determining the physiological and morphological responses of two-year-old common ash (Fraxinus excelsior L.) seedlings to flooding stress. For this purpose¡ seedlings of common ash were examined in a completely randomized design for 102 days under continuous flooding¡ temporary flooding treatment (for 60 and 42 days drainage¡ respectively) and control. Stomatal conductance¡ transpiration¡ and photosynthesis rate were progressively decreased by flooding while all seedlings survived at the end of flooding. Also¡ flooded plants were able to adequately recover their physiological activities. In addition¡ height¡ root length¡ leaf area¡ and biomass accumulation of seedlings decreased under flooding conditions (particularly in continuous flooding). Diameter growth on the other hand¡ increased in seedlings subjected to temporary flooding. Overall¡ the results showed that two-year-old seedlings of F. excelsior had a suitable response to flooding stress until day 60. After 42 days drainage¡ the physiological characteristics of the seedlings were recovered. Generally¡ on the basis of the findings in this research¡ it is expected that F. excelsior can be used for the purpose of restoration of lowlands and wood production in areas subjected to periodic flooding.
    Keywords: Diameter growth, Morphological characteristic, Photosynthesis rates, Restoration, Temporary flooding
  • Azin Ghfarizadeh, Sid Mansour Seyyed Nejad, Abdolali Abdolali Gilani Pages 13-25
    This study was designed in order to investigate the effect of foliar spraying of brown seaweed water extract (Nizamuddinia zanardinii) at different levels of nitrogen on some physiological, biochemical, parameters and yield of wheat (Triticum aestivum cv. Chamran 2). The experiment was based on a factorial study with completely randomized design and three replications at five levels (0, 5, 10, 15, and 20 percent) of brown seaweed water extract and three levels of nitrogen (0, 34.5 and 69 kg.hec-1). Leaf area, photosynthetic pigments, soluble carbohydrates, protein, and proline content at seedling stage and plant height, spike length, and total harvest index of plant at complete mature stage were measured. The results showed that application of brown seaweed extract led to a significant increase in the studied growth parameters in comparison with the control. Application of brown seaweed extract at concentration of 10% along with 34.5 kg.hec-1 nitrogen resulted in the highest leaf area, photosynthetic pigment content, carbohydrates, protein, plant height, spike length, and total harvest index. The maximum amount of proline was observed at concentration 20% of brown seaweed extract. According to the results, using brown seaweed extract at 10% concentration along with 34.5 kg.hec-1 nitrogen led to the maximum quality and yield of wheat.
    Keywords: Brown seaweed extract, Foliar spray, Leaf area, Nitrogen, Wheat, yield
  • Nosratollah Abasi, Jalal Jalilian, Mohhamad Javad Zare Pages 26-40
    Increasing salinity of soil and water is the most important concern for agriculture in dry lands. In this research the effect of Azospirillum inoculation alone and in co-inoculation with phosphate solubilizing bacteria was investigated in alleviating the adverse effect of salinity on mung bean Vigna radiata L. cv Gohar) for 2-year under field condition. The study was a factorial experiment based on a randomized complete block design with three replicates. The main factors were application of various serovars of Azospirillum, phosphate solubilizing bacteria Bacillus megaterium, co-inoculation of both bacteria, non-inoculated treatment as control and two levels of salinity irrigation (0.2 and 12 dS m-1). Analysis of variance indicated significant effect of salinity and microbial inoculation on mung bean seed yield. Salinity resulted in reduction of seed yield by 88%. Under salinity and non-salinity conditions, the highest amount of grain yield, seed weight, and seed number was observed in plants with seeds inoculated with Azospirillum. The minimum Na and K and maximum P contents of seeds were observed in Azospirillum inoculated plants. Co-inoculation with Azospirillum and Bacillus megaterium resulted in no further beneficial effect under saline and non-saline conditions. Overall, Azospirillum appeared to be effective in mitigation of the adverse effect of NaCl and its co-inoculation with phosphate solubilizing bacteria gained no more additives benefit.
    Keywords: Biofertilizer, Mung bean, Nutrient absorption, salinity, yield
  • Sedighe Chorli, Sara Khorasaninejad, Khodayar Hemmati, Bahare Kashefi Pages 41-52
    Stachys lavandulifolia is one of the medicinal plants from genus of Stachys and Labiatae with different medicinal properties that is widely found in Iran. This research was based on a completely randomized design with three replications to investigate the morphological characteristics and phytochemical properties in four habitats in Semnan, Razavi and North Khorasan provinces in 2014. Morphological characteristics such as plant height, wet and dry root and shoot weights, root length, number of total flowers, number of open flowers and leaf, leaf area, and chlorophyll content were measured at the time of flowering. Also, essential oil yield and percentage, total phenols, total flavonoids, and antioxidant activity were measured in flowering time. Morphological characteristics did not show any significant difference but essential oil yield and percentage showed a significant difference in different habits. The highes total phenol and antioxidant content were recorded for Shahrud and Mashhad, respectively. The amount of total phenol and flavonoid were determined in the leaves and the highest amount of antioxidant was recorded in flowers. Finally, the highest level of essential oil yield and percentage were recorded for Mashhad and decrease in the altitude and rainfall could be attributed increase in essential oil in Stachys lavandulifolia.
    Keywords: Antioxidant, Essential oil, Habitat, Stachys lavandulifolia, Total Phenol, Total flavonoid
  • Mohammad Mirzakhani, Marjan Ghanbari Kashan, Sid Amir Farid Hashemi Pages 53-64
    In order to study the response of nitrogen physiological efficiency of safflower to animal and chemical fertilizers in Kashan region, this study was carried out in 2014. A factorial arrangement of treatments in a randomized complete block design with three replications was used. Chemical fertilizer treatment (F1= Control, F2= 50 kg ha-1 of nitrogen 25 kg ha-1 of P2O5, F3= 100 kg ha-1 of nitrogen 50 kg ha-1 of P2O5, F4= 150 kg ha-1 of nitrogen 75 kg ha-1 of P2O5) and animal manure treatment (M1= Control, M2= 20 ton ha-1, M3= 40 ton ha-1) were assigned in plots. Each plot consisted of 4 rows, 5 m long with 50 cm between rows space and 5 cm between plants on the row was used. Stem height, number of boll per m2, harvest index, oil yield, weight of boll, protein yield, phosphorus percentage, nitrogen absorption amount, nitrogen superficial recovery, nitrogen physiologic efficiency, and phosphorus use efficiency were assessed. Results indicated that the interaction effects of chemical fertilizer and animal manure on the characteristics such as oil yield, weight of boll, protein yield, phosphorus percent, nitrogen absorption amount, nitrogen appear recovery, nitrogen physiologic efficiency, and phosphorus use efficiency were significant. The maximum and minimum oil yield (254.3 and 75.33 kg ha-1) were obtained with the treatment (150 kg ha-1 of nitrogen 75 kg ha-1 of P2O5 20 ton ha-1 of animal manure) and (no application of the chemical and animal manure),respectively.
    Keywords: Animal manure, Nitrogen physiologic Efficiency, Oil yield, Phosphorus use efficiency
  • Fateme Nouraki, Mojtaba Alavi Fazel, Ahmad Naderi, Ebrahim Panahpour, Shahram Lack Pages 65-76
    In order to study the effect of phosphate solubilizing bacteria in combination with phosphorus fertilizer on yield of corn hybrids, the experiment was carried out in the north of Khuzestan province during the summer of 2013-2014 by a split plot design in the form of randomized complete block with four replications. Combining biological and chemical fertilizers as main factors at four levels (100% chemical fertilizer, 75%, 50% and 25% chemical fertilizer combined with 100% bio-fertilizer) were used in the main plots and corn hybrids pellets with three levels (S.C 704, S.C Mobin, S.C Karoon) were used in sub plots. In this study the combination of chemical fertilizer with biofertilizer had a significant effect on biological yield at 5% level while the other traits were not significant. Also, the hybrid type had a significant effect on yield components; however, the harvest index was not significant. It seems that combination of chemical fertilizer with biofertilizer was able to increase the performance of single cross hybrids and cross hybrids 704 and Karun while Mobin hybrid showed a lower capability for fertilizer.
    Keywords: Corn hybrid, grain yield, Phosphate fertilizer, Phosphate solubilizing bacteria, Sustainable Agriculture
  • Majid Sharifi, Rad, Gholamali Heshmati, Mohammad Bagher Bagherieh, Najjar Pages 77-88
    This study examines the variability in soluble carbohydrate reserves of Halocnemum strobilaceum and Halostachys caspica at various harvesting intensities (no harvesting (as control), 25%, 50%, and 75%) and different growth stages (vegetative, flowering, and seeding) in the aerial (stems) and underground (root) parts. The results showed that different harvesting intensities had significant effects on soluble carbohydrate reserves in the two species (P≤0.05). In both species no harvesting (control) had maximum soluble carbohydrate reserves and with increasing of harvesting intensity, the soluble carbohydrate reserves significantly decreased so, due to the negative effects of 50% and 75% harvesting levels on soluble carbohydrate reserves, more than 25% harvesting level must be avoided as it damages the soluble carbohydrate reserves of the species. Also the results showed that plant growth stage and plant part type had significant effects on soluble carbohydrate reserves in the two species. In terms of the total amount of soluble carbohydrate (stem root), there was significant difference between two species. With the growth progresses, the amount of soluble carbohydrates significantly increased in both species. Therefore, we can consider the seeding stage as the best time for grazing in the studied species.
    Keywords: Harvesting intensity, Halocnemum strobilaceum, Halostachys caspica, Phenological stages, Rangeland management, Soluble carbohydrate
  • Shadman Shokravi, Elahe Kiaei, Afsane Pakzad, Hamide Sadat Amirlatifi Pages 89-102
    The issue of salinity stress caused by oil extraction has been one of the major environmental issues of the country in the last decade. Biological agents in oil-contaminated areas can be considered the most efficient methods. The aim of this study was to reduce salinity by cyanobacteria isolated from oil contaminated areas. Soil cyanobacterium Anabaena sp. FS 76 were collected from oil polluted areas of southern Iran (Khuzestan province) and were studied ecophysiologically for acclimation ability at combination of different salinities (up to 1%) and extremely limited irradiances (2 μmol quanta.m-2S-1) at laboratory conditions. Samples were collected from oil polluted soils at different stations of Khuzestan province (Khark) for one year. Anabaena sp.FS 76 showed common strain and was selected for next steps after preliminary identification. Salinity treatments included Salt-free medium and BG011 medium with 0.25, 0. 5, 0.75, and 1% sodium chloride which were applied before and after limited irradiance treatments. Analysis involved growth analysis, Pigments (phycocyanin, allophycocyanin, phycoerythrin) and protein and sugar content assays. Results showed that the maximum growth rate may be observed at 1% salinity. At this range of salinity. 1% NaCl not only may not decrease total sugar and protein content but also cause significant increase. In vivo absorption spectra support the presence of central and rod sections of phycobilisome. This strain has salinity amelioration ability at the laboratory conditions. This potentiality reaches to highest degrees of salinity especially at 1% probability level. The results showed examples of environmental physiology and biotechnology powerful is for future studies.
    Keywords: Anabaena sp.FS 76, Cyanobacteria, Ecophysiology, petroleum, Salinity amelioration